Русковска за ТВ 24: Доколку на колегите во Бугарија им е потребно, дополнително ќе се сослушаат сведоци
Foto

Русковска за ТВ 24: Доколку на колегите во Бугарија им е потребно, дополнително ќе се сослушаат сведоци

Шефица на обвинителството за организиран криминал и корупција, Вилма Русковска, пак за ТВ24 вели тие завршиле со своите надлежности. Собраната документација, записниците од сослушаните возачи на автобусите, и неколку сведоци се веќе доставени во Бугарија. 

„Во најголем дел е завршена, докментацијата од транспорт и врски што им беше потребна на колегите од Бугарија е доставена, исто така досието од полиција за автобусите на Беса Транс, сослушани се возачите на автобусите и двајца, тројца сведоци. Сме во конатакт со колегите од Бугарија, доколку им се потребни дополнително да се сослушаат сведоци ќе бидат сослушани веројатно некаде во вторник“, вели за ТВ 24  Русковска.

0 Коментари

Остави коментари