Ромео: Северна Македонија во јуни да отпочне преговори со ЕУ

Колку дипломатските пораки од европските метрополи ги отрезнува властите во Скопје? По серијата интервјуа со амбасадорите на Франција, Холандија и Германија, идентични погледи и од Рим. Повеќе реформи - помалку навивање. И Мицотакис како премиер ќе го почитува договорот Ципрас - Заев. Грчки универзитетски професор со проценка, најмалку една декада за влез во Европската Унија. Нови погледи за старите македонски амбиции, покана за прием во ЕУ.