Родители од иницијативата „Учебници и настава мора има“ бараат референдумско изјаснување

Протести во повеќе градови во земјава. Родители од иницијативата „Учебници и настава мора има“ бараат референдумско изјаснување за дигитални учебници. Иако протетсите беа против најавената реформа поврзана со дигитализација беа забележани и транспарент на кои пишуваше „Стоп за секусално образование“, „Стоп за укинување на историјата како предмет“.

Се огласи министерството за образование и наука - велат апсурдно е да се протестира против напредок во образованието.