РАТИФИКАЦИЈАТА НА ПРОТОКОЛОТ ЗА ЧЛЕНСТВО ВО НАТО ТРЕБА ДА ЗАВРШИ ДО ДЕКЕМВРИ
Foto

РАТИФИКАЦИЈАТА НА ПРОТОКОЛОТ ЗА ЧЛЕНСТВО ВО НАТО ТРЕБА ДА ЗАВРШИ ДО ДЕКЕМВРИ

Ратификацијата на протоколот за членство на Македонија во НАТО од сите 29 членки се очекува да заврши до декември - потврди генералниот секретар на НАТО Јенс Столтенберг во пресрет на дводневниот состанок на министрите за одбрана во НАТО. Според него процесот засега се одвива дури и побрзо од вообичаеното кој инаку трае една година.

0 Коментари

Остави коментари