Ранѓеловиќ за тв 24: Се покредибилна е шпекулацијата дека СДСМ и ВМРО-ДПМНЕ се во некаков политички договор
Foto

Ранѓеловиќ за тв 24: Се покредибилна е шпекулацијата дека СДСМ и ВМРО-ДПМНЕ се во некаков политички договор

Аналитичарот Иво Ранѓеловиќ.во емисијата 24 анализа ја поздрави иницијативата опозицијата да седне на маса со претседателот и вели дека тој чин е здрав за општеството.

„Се покредибилна е шпекулацијата дека СДСМ и ВМРО-ДПМНЕ се во некаков политички договор и тоа стои зад оваа иницијатива а ние сме навикнати на политички пазар. Може целта ќе биде една компензација и каде случајите од 27ми април би оделе на повторно судење. Не верувам дека би имало помилување како со претходниот претседател. Компензацијата би се одвивала на начин што опозицијата ви поддржала некаков компромис на владата со Бугарија.“ - вели Ранѓеловиќ.

0 Коментари

Остави коментари