Рамадани: Нов импулс во односите меѓу Македонија и Бугарија

Евидиентно е дека имаме еден нов им пулс, двајцата премиери ја тргаат политиката настарана и фокусот го ставаат на економијата. Ова е добар знак. Не може, а да не се поздрави ваков чин кога се среќаваат две Влади, и некако ми наликуваше на тоа кога почнавме со Грција. Сакаш не сакаш гледаш дека има нов приод кон проблемот. Самиот факт дека на неколклу полиња се органзиираме, дали комисиски работни групи, тоа дава можност за почесто среќавње и тој степен на недоверба да се надмине, вели политичкиот аналитичар исмет рамадани во студио 10 на тв 24.