Путин разреши повеќе од 10 генерали
Foto

Путин разреши повеќе од 10 генерали

Рускиот претседател Владимир Путин потпиша указ за отпуштање од служба на повеќе од 10 генерали од Рускиот истражен комитет, како и од Министерството за внатрешни работи и Министерството за вонредни ситуации.

Според руските медиуми, во декретот се наведува дека меѓу отпуштените генерали е и полицискиот генерал мајор Александар Мељников, кој е во предистражен притвор поради обвиненија за корупција.

Путин разреши шест генерали од Министерството за вонредни ситуации, четворица од Министерството за внатрешни работи и еден генерал од Истражниот комитет, јавуваат рускит медиуми без детали околу причините за нивното разрешување.

0 Коментари

Остави коментари