Прва парада на гордоста
Foto

Прва парада на гордоста

Во Скопје денеска се одржува првата парада на гордоста, со цел борба за поголеми права на ЛГБТИ заедницата во Македонија. Парадата е во организација на националната мрежа за борба против хомофобија и трансфобија.

0 Коментари

Остави коментари