Протести против поскапувањето на струјата
Foto

Протести против поскапувањето на струјата

Серија протести против поскапувањето на струјата денеска се одржуваат низ Македонија. Протестните маршови се одржаа во паркот во Чаир, плоштадот Илирија во Тетово како и пред објектот на општина Куманово.

Организаторите на протестите посочуваат дека тие се организираат како реакција на поскапувањето на струјата, бараат поништување на одлуката за поскапување на струјата, намалување на цената на струјата за 46 %, распуштање на Регулаторната комисија за енергетика.

0 Коментари

Остави коментари