Протести против поскапувањето на струјата
Foto

Протести против поскапувањето на струјата

ССерија протести против поскапувањето на струјата денеска се закажани низ Македонија.

Протесните маршови ќе започнат во 19 часот во паркот во Чаир, плоштадот Илирија во Тетово како и пред објектот на општина Куманово. Во истиот термин е закажан протест и пред седиштетото на компанијата ЕВН во Гостивар.

Организаторите на протестите посочуваат дека тие се организираат како реакција на поскапувањето на струјата, но и против компанијата ЕВН.

 

0 Коментари

Остави коментари