Протест на легендарното радио 103-ка, утре се исклучува 24 часа
Foto

Протест на легендарното радио 103-ка, утре се исклучува 24 часа

Легендарната 103-ка, радио кое е исклучително значајно за негување на културата во оваа земја, утре се исклучува на 24 часа, во знак на протест - не им е доделена фрекфенција, и покрај 30 години постоење.

Овие луѓе работат волонтерски, без финансиска надокнада, а единствено што бараат е да бидат признаени од државата.

Биљана Секуловска разговараше со Костадин Шурбановски - Шурбе, член на 103-ка.

0 Коментари

Остави коментари