Протест на грчките камионџии барат целосно отворање на Евзони
Foto

Протест на грчките камионџии барат целосно отворање на Евзони

Граничниот премин Евзони да работи 24 часа  и да се зголемат здравствените екипи на грчка страна за правење брзи пцр тестови за да нема застој во протокот на стоки на коридорот 10.

Ова се барањата од здруженијат на камионџиите во Грција кои денес организираа предупредувачки протест пред Евзони против рестирктитвните мерки што ги воведоа грчките власти за заштита од коронавирусот,а поддршка добија и од транспротерите од балканот.

Лефтер Андонов од АМЕРИТ подвлече дека ја следат ситуацијата на македонско грчката граница и ги превземаат сите мерки да сенајде решение за непречен проток на стоки на македонско грчката граница.

Од понедленикот грците воведоа нови мерки шри што гп ќе работи само 12 часа а на сите камионџии кои поминуваат низ истиот ќе им се прават брзи пцр тестови. Деновиве постојано се прават колони од камиони и цистерни кои со часови чекаат влез во Грција.

0 Коментари

Остави коментари