Приказна на големиот град

Младиот писател Фентон Дилејн се враќа во Њујорк без предупредување во потрага по неговата изгубена љубов, Џеси. Но, таа е свршена и е пред свадбата. Фентон ја ангажира неговата тврдоглава сестра и неговиот најдобар пријател кој е дилер на дрога за да му ја вратат девојката. Ова предизвикува целиот синџир на настани кои имаат влијание врз животот на сите кои се околу него. Таткото на Фентон, Кристофер е почитуван романсиер, а мајката на Дајана е нежна жена која не успева да го одржи бракот и семејството. Потрагата на Фентон за Џеси ги става сите учесници пред тешки одлуки.