Презентирани наодите од првото истражување на универзитетската автономија во земјава
Foto

Презентирани наодите од првото истражување на универзитетската автономија во земјава

Независниот академски синдикат ги презенитираше наодите и заклучоите од првото спроведено истражување на универзитетската автономија во земајва.

Резулататите од истражувањето укажуваат на тоа дека нашата земја би била најдобро рангирана во однос академската и организациската автономија, додека послебо би се рангирала на скалата во однос на кадрвоската автономија, а најслабо рангирана во однос на финанфсиската.

Анализата покажува дека еден од предусловите за унапредување на финансиската автономија е отварањето можност за универзитетите без ограничување да располагаат со сопствените средства.

0 Коментари

Остави коментари