Пратениците од ВМРО-ДПМНЕ ќе поднесе закон за престанување на важење на законот за трговија на зелени пазари
Foto

Пратениците од ВМРО-ДПМНЕ ќе поднесе закон за престанување на важење на законот за трговија на зелени пазари

Пратеничката група на ВМРО-ДПМНЕ и коалицијата до собранието најави дека ќе поднесе закон за престанување на важење на законот за трговија на зелени пазари донесен од владеачкото мнозинство.

Применаа на законот, на крајот на јануари 2019 година, беше одложена до почетокот на 2020 година.

Според ВМРО-ДПМНЕ, ваквото решение било за смирување на пазарџиите кои протестираа во пресрет на најавените претседателски избори...НА 50тина дена до денот на стапување во сила на овој закон за пазарџиите и организаторите на пазарите, ВМРО-ДПМНЕ и коалицијата предлагаат истиот да престане да важи.

0 Коментари

Остави коментари