Праизведба на „Исмена“ од Катерина Момева во велешкиот театар
Foto

Праизведба на „Исмена“ од Катерина Момева во велешкиот театар

На сцената „Петре Прличко“ во Народниот театар „Јордан Хаџи Константинов - Џинот“ во Велес, со почитување на здравствените протоколи, вечерва ќе биде праизведена монодрамата „Исмена“ од Катерина Момева, во режија на Елеонора Теова.

Монодрамата ја изведува актерката Моника Ставревска, а изведбата на музиката во живо е на Сашко Костов. Дизајнот на плакатот и промотивниот материјал е на Филип Коруновски.

Од театарот информираат дека според авторите на претставата, станува збор за артикулација на прашањата за потеклото и немоќта да се избега од сопствениот корен, за потребата да се одговорат егзистенцијални прашања преку соочување со минатото и непознатото во него – кое има лик на стапица за заробување на душата.

0 Коментари

Остави коментари