Познати новите групи на Мундобаскетот во Кина
Foto

Познати новите групи на Мундобаскетот во Кина

Од утре започнуваат борбите во втората фаза од Светското првенство во кошарка, кое се игра во Кина

Полска, Аргентина, Шпанија, САД, Бразил, Франција, Австралија и Србија беа совршени, што ги прави силни кандидати за пласман меѓу најдобрите осум.

Грција едвај во третото коло обезбеди пласман за втората фаза, каде ја чека многу интересната група „К“ и дуели со Американците и Чешката Република, заедно со Бразил, како уште еден претендент за четвртфиналето од таа група.

Вака изгледаат новоформираните групи позавршувањето на првата фаза:

Група „И“: Аргентина 3-0, Полска 3-0, Венецуела 2-1, Русија 2-1

Група „Ј“: Србија 3-0, Шпанија 3-0, Италија 2-1, Порто Рико 2-1

Група „К“: Бразил 3-0, САД 3-0, Грција 2-1, Чешка 2-1.

Група „Л“: Франција 3-0, Австралија 3-0, Литванија 2-1, Доминиканска Република 2-1

Распоред на натпревари:

Група „И“

Петок, 6 септември:

10.00 часот: Полска – Русија

14.00 часот: Аргентина – Венецуела

Недела, 8 септември:

10.00 часот: Венецуела – Русија

14.00 часот: Полска – Аргентина

Група „Ј“

Петок, 6 септември:

10.30 часот: Србија – Порто Рико

14.30 часот: Шпанија – Италија

Недела, 8 септември:

10.30 часот: Порто Рико – Италија

14.30 часот: Шпанија – Србија

Група „К“

Сабота, 7 септември:

10.30 часот: САД – Грција

14:30 часот: Бразил – Чешка

Понеделник, 9 септември:

10.30 часот: САД – Бразил

14:30 часот: Чешка – Грција

Група „Л“

Сабота, 7 септември:

10.00 часот: Австралија – Доминиканска Република

14.00 часот: Франција – Литванија

Понеделник, 9 септември:

10.00 часот: Доминиканска Република – Литванија

14.00 часот: Франција – Австралија

Во четвртфиналето одат првопласираните две екипи од овие групи одат во четвртфиналето, а таму ќе се сретнат според пласманот: И1 / J2 против K1 / Л2 (Донган) и Ј1 / И2 против Л1 / К2 (Шангај).

0 Коментари

Остави коментари