Пожари: Најдраматично во делчевско - пехчевскиот регион
Foto

Пожари: Најдраматично во делчевско - пехчевскиот регион

Владата ја усвои одлуката за прогласување кризна состојба во наредите 30 дена поради ситуацијата со пожарите. Што подразбира кризна состојба - подоцна во овие вести. Пожарите беснеат и се менуваат од минута во минута. Најдраматично во делчевско-пехчевски регион.

Пожарот кај пехчево има опасност да се прошири кон границата со Бугарија. 24 екипата- новинарката Искра Опечевска и снимателот Иван Камчев се таму. Тие информираат дека од пожарната служба имаат сознанија дека гори и во велешкиот регион.

0 Коментари

Остави коментари