Потврдени над 81.000 случаи на заразени со новиот коронавирус во светот
Foto

Потврдени над 81.000 случаи на заразени со новиот коронавирус во светот

Потврдени се повеќе од 81.000 случаи на новиот коронавирус во 40 земји во светот, а Светската здравствена организација (СЗО) објави дека за првпат од избувнувањето на епидемијата, бројот на заразени лица надвор од Кина во еден ден го надмина бројот на заразени во Кина.

Според дневниот извештај на СЗО, Кина објавила 412 нови случаи, со 459 пријавени надвор од Кина.

Најголем број заразени лица во Кина се во провинцијата Хубеи, каде до синоќа беа пријавени 401 нови случаи. Пријавени се шест случаи надвор од континентална Кина, од кои четири се во Хонг Конг.

Повеќе од половина од новите случаи надвор од Кина се пријавени во Јужна Кореја – 284 случаи.

0 Коментари

Остави коментари