Потпишан меморандум за соработка за поедноставување на процедури во управни спорови
Foto

Потпишан меморандум за соработка за поедноставување на процедури во управни спорови

Министрите за правда и информатичко општество и директорката на академијата за судии и обвинители потпишаа меморандум за соработка. Согласно новиот закон за управни спорови, ќе се инвестира во обучување на вработените во управните судови, со цел спроведување на правдата и поедноставуваање на процедурите за граѓаните.

0 Коментари

Остави коментари