Поповски за тв 24: Со новото задолжување излеговме од зона на комфор
Foto

Поповски за тв 24: Со новото задолжување излеговме од зона на комфор

Секое задолжување подразбира внимателно менаџирање со парите. Државата мораше да обезбеди средства за финансирање на буџетскиот дефицит, со новото задолжување повеќе не сме во конфорна зона. Важно е да се следи како ќе се оправува економијата за да може навреме да се сервисираат обврските, оценува професорот Никола Поповски.

0 Коментари

Остави коментари