Пленарна расправа за буџетот 2020
Foto

Пленарна расправа за буџетот 2020

во собранието почна расправата за предлог-буџетот за 2020 година кој ги содржи 12-те прифатени амандмани во текот на расправата во комисијата за финансирање и буџет.

Во фокусот се инвестиции во човечкиот капитал...приходите во предлог-буџетот за 2020 година, се проектирани на 3 милијарди 615 милиони евра, што претставува раст од 5,6 отсто споредено со оваа година.

Кај расходната страна на буџетот, планиран е раст од пет отсто во однос на минатата година, со што вкупните расходи изнесуваат три милијарди 898 милиони евра.

0 Коментари

Остави коментари