Петрески за ТВ 24: Потребни се суштински мерки за поддршка на економијата, внимателно со јавниот долг
Foto

Петрески за ТВ 24: Потребни се суштински мерки за поддршка на економијата, внимателно со јавниот долг

Универзитетскиот професор Марјан Петрески очекува со новиот сет на економски меркиВладата ќе понуди суштински решенија за фирмите кои се најпогодени во кризата поради Ковид-19.

Смета дека јавниот долг е приближен до 60 отсто и дека потребно внимателно менаџирање со јавните финансии со оглед на неизвеснотса што ја носи здравствената криза.

0 Коментари

Остави коментари