Пензионерите кои немат дополнителен приход ќе се спасат од електронско пријавување данок
Foto

Пензионерите кои немат дополнителен приход ќе се спасат од електронско пријавување данок

Пензионерите кои во текот на годината примаат само пензија и немаат дополнителен приход нема да треба да се пријавуваат во УЈП за електронски персонален данок се до 2024 година. Ова го содржи новиот закон за личен доход. Обврска да пријават е-персонален данок, според податоците на ујп ќе имаат само 45.000 пензионери, кои и досега пријавувале дополнителни приходи. За да им се олесни пријавувањето на е-персонален данок на пензионерите и на граѓаните УЈП отвори повеќе шалтери во општините, како и мобилни екипи.. Обрската за регистрација е до крајот на годинава.

0 Коментари

Остави коментари