Пендаровски: За економска стабилност и развој – владеење на правото
Foto

Пендаровски: За економска стабилност и развој – владеење на правото

Членството во НАТО и пристапните преговори со ЕУ значајно ќе ја подбрат инвестициската клима, а владеењето на правото останува еден од клучните услови за подобар бизнис амбиент, особено брзото решавање на случајот рекет – смета претседателот на државата Пендаровски.

Од советот на странските инвеститори, кои имаа прва средба со шефот на државата, испорачаа повеќе забелешки во однос на деловната клима во земјава.

0 Коментари

Остави коментари