Пазарните инспекциски контроли со логистика од финансиска полиција
Foto

Пазарните инспекциски контроли со логистика од финансиска полиција

Пазарните инспектори од денеска вршат контрола на угостителските објекти заедно со финансиската полиција, која има законско право да врши легитимирање на гостите.

Примената на овој протокол е на барање на комисијата за заразни болести. Угостителите заразботиле казни најмногу поради служење гости во внатрешниот дел како и поради недоволно обезбедени дезинфекциски средства.

0 Коментари

Остави коментари