ПАРТИИТЕ ГИ КРОЈАТ ИЗБОРНИТЕ ЛИСТИ, РОКОТ ЗА ДОСТАВУВАЊЕ ДО 12 МАРТ НА ПОЛНОЌ
Foto

ПАРТИИТЕ ГИ КРОЈАТ ИЗБОРНИТЕ ЛИСТИ, РОКОТ ЗА ДОСТАВУВАЊЕ ДО 12 МАРТ НА ПОЛНОЌ

До 12 март на полноќ партиите треба да ги достават изборните листи за шестте изборни единици за претстојните предвремени парламентарни избори, кои треба да се одржат на 12 април. СДСМ планира имињата да ги оболодени по конгресот, кој треба да се одржи во периодот од 8 до 12 март. ВМРО-ДПМНЕ носителите ќе ги објави на 5 март, а другите кандидати не подоцна од 10 март. Изборната кампања, која трае 20 дена, според роковникот на ДИК, ќе започне на 23 март, а ќе заврши на 10 април на полноќ.

0 Коментари

Остави коментари