Пад на акциите на Вол Стрит
Foto

Пад на акциите на Вол Стрит

Цените на акциите на Вол Стрит паднаа поради тоа што инвеститорите не сакаат да преземат ризици пред неколку големи настани и крајниот рок до кој Вашингтон најави дополнителни царини за кинескиот увоз.

Дау Џонс падна за 105 поени или 0,38 проценти на 27.909 поени, додека С&П 500 падна за 0,32 проценти на 3.135 поени и Индексот Насдак 0,40 проценти на 8.621 поени.

На крајот од минатата недела, овие индекси се зголемија поради пораките од Вашингтон дека трговските преговори напредуваат добро и оти делумниот договор е близу. Кина исто така соопшти дека сака што поскоро да постигне договор за првата фаза од договорот.

0 Коментари

Остави коментари