Отворена шахта предизвика несреќа во првиот тренинг во Баку
Foto

Отворена шахта предизвика несреќа во првиот тренинг во Баку

Отворена шахта предизвика несреќа на првата тренинг-сесија во Баку пред трката во Азербејџан за Големата награда во Формула 1.

На пистата помеѓу третиот и четвртиот завој на пистата на улиците на главниот град на Азербејџан, Џорџ Расел имаше несреќа, минајќи преку малку отворена шахта на патеката.

Тренингот беше веднаш прекинат за да се испита целата 6 километарска траса.

Вториот слободен тренинг е закажан за 15 часот.

 

 

0 Коментари

Остави коментари