ОСМАНИ ОПТИМИСТ ЗА ДАТУМ ЗА ПРЕГОВОРИ СО ЕУ ВО ОКТОМВРИ
Foto

ОСМАНИ ОПТИМИСТ ЗА ДАТУМ ЗА ПРЕГОВОРИ СО ЕУ ВО ОКТОМВРИ

Разликите околу Законот за јавно обвинителство не се непремостливи. Моментот е неповторлив. Политичките лидери ги знаат очекувањата на граѓаните и се договараат соодветно и ќе ги надминат своите почетни позиции за да се најде конечно решение - ова го истакна вицепремиерот Бујар Османи пред Меѓународната конференција:

- „Добро управување и владеењето на правото во однос на перспективите за интеграцијата во ЕУ“. Според него политичките лидери треба да ја сфатат важноста за успех во октомври.

0 Коментари

Остави коментари