Ѓорчев за тв 24: Ние сме најблиску до Европа со нашите достигнувања
Foto

Ѓорчев за тв 24: Ние сме најблиску до Европа со нашите достигнувања

Марјан Ѓорчев поранешниот амбасадор на Македонија во Бугарија потенцираше дека Македонија е на пат кон ЕУ и беше прва земја кандидат членка. Имаме регионална соработка и смета дека Отворен Балкан е една формула која според него одговара за нас.

- Ние сме најблиску до Европа со нашите достигнувања во сите полиња. Идејата треба да се разгледува и регионалната соработка е нужна. - вели Ѓорчев.

0 Коментари

Остави коментари