„Опел корса“ – автомобил на годината
Foto

„Опел корса“ – автомобил на годината

Опел Корса ја освои наградата за автомобил на годината за 2020-та година. Во најтесна конкуренција за наградата покрај Опел корса, влегоа и Киа екс сид, Тојота Рав4, Мазда 3, БМВ 1 и Сангјонг Корандо.

При и зборот членовите на жирито се раководеа од шесте критериуми: Адекватност и понуда на домашниот пазар, економичност и еколошка прифатливост, безбедност и примена на технолошки достигнувања, возни својства, дизајн, комфор и опременост.

Победничкото возило „Опел корса“ доби 110 бода од жирито, пред Мазда 3 со 86 и Тојота Рав 4 кој доби 81 бод.

0 Коментари

Остави коментари