Обвинител го следи случајот во ОХИС и чека извештаи за евентуална кривична одговорност
Foto

Обвинител го следи случајот во ОХИС и чека извештаи за евентуална кривична одговорност

Примероците од отровната материја што се излеа во поранешната фабрика ОХИС чекаат јавен обвинител да каже каде ќе се вештачат.

Од МВР за ТВ 24 велат дека мора да има наредба од обвинител, а лабораторијата мора да биде акредитирана, за извештајот да има доказлива вредност на суд.

ТВ24 побара став и од Обвинителство. Оттаму велат дека обвинител го следи случајот и чека извештаи за утврди дали има кривично дело.

0 Коментари

Остави коментари