НОВО ЗАДОЛЖУВАЊЕ ОД 24 МИЛИОНИ ЕВРА
Foto

НОВО ЗАДОЛЖУВАЊЕ ОД 24 МИЛИОНИ ЕВРА

Министерството за финансии денеска ја задолжи државата за нови речиси 24 милиони евра кај домашните банки и осигурителни компании. Од Министерството велат дека задолжувањето е согласно буџетот за годинава, а парите ќе се употребат за покривање на дефицитот и враќање на стари долгови. Утре државата треба да врати 9,3 милиони евра. ВМРО-ДПМНЕ реагираше на новото задолжување. Обвинува дека власта расипнички се однесува со народните пари.

0 Коментари

Остави коментари