Нови парламентарни избори во Бугарија на 14 ноември
Foto

Нови парламентарни избори во Бугарија на 14 ноември

Бугарскиот претседател Румен Радев ги распиша денеска третите парламентарни избори оваа година, кои ќе се одржат на 14 ноември.

Овие избори се одржуваат по неуспешните обиди на партиите по изборите во април и јули да формираат влада, соопшти денеска претседателската прес служба.

0 Коментари

Остави коментари