Нови можности за младите за вработување
Foto

Нови можности за младите за вработување

1.253 нови обуки за млади до 34 години кои ќе имаат можност за доквалификации и преквалификации се новите можности кои денеска ги промовираа министерката за труд и социјална политика, Мила Царовска, министерот за информатичко општество и администрација, Дамјан Манчевски и директорката на агенцијата за вработување, Билјана Јовановска најавувајќи го објавувањето на јавниот повик за обуки за напредни ИТ вештини. Ги повикаа сите млади до 34 години да ја искористат можноста за да се оспособат на пазарот на трудот.

0 Коментари

Остави коментари