Нова поетска книга од Раде Силјан
Foto

Нова поетска книга од Раде Силјан

„Бакнежот на судбината“ е најнова поетска книга со 80 песни од Раде Силјан во издание на „Матица македонска“.

-Во новата стихозбирка Силјан гради стихови од парчиња душа што се вистински антологиски бисери во ризницата од највредни прости и строги македонски песни, наведува рецензентот Блаже Миневски.

Раде Силјан е автор на осумнаесет стихозбирки, преведен  е на 12 јазици и е добитник на неколку награди.

0 Коментари

Остави коментари