Неделков: Иницијативата на ректорите за основање синдикат е протизаконска
Foto

Неделков: Иницијативата на ректорите за основање синдикат е протизаконска

СОНК е против формирање нов синдикат во високото образование. Стравува дека така вработените на факултетите ќе извисат за повисоките плати. Иницијативата на ректорите на универзитите - за формирање на нов синдикат на вработените на факултетите е скандалозна и спротивна на законот за работни односи, каде не се дозволува мешање на работодавачите во однос на синдикално организирање, смета СОНК.

0 Коментари

Остави коментари