Недела на солидарност на Црвениот крст
Foto

Недела на солидарност на Црвениот крст

Под мотото: „Вашиот прилог – значајна помош“ почна традиционалната „Недела на солидарност“ која годинава се одбележува од 15-ти до 21-ви април во организација на Црвениот Крст. Оттаму велат дека сиромаштијата во земјава расте и дека 22,2 процент од вкупното население е сиромашно.

0 Коментари

Остави коментари