Најмалку 19 деца повредени во судир меѓу армијата на Мијанмар и бунтовници
Foto

Најмалку 19 деца повредени во судир меѓу армијата на Мијанмар и бунтовници

Најмалку 19 деца се повредени кога основното училиште во кое се наоѓале било изложено на оган меѓу владините сили и етничката бунтовничка група во Ракин.

Етничка група позната како армија Аракан, составена од претежно будистичко мнозинство, се бори за поголема автономија во западен Мјанмар.

Од 19 повредени деца, едно е во критична состојба, а армијата ја обвини бунтовничката група за нападот.

 

Учениците се згрижени во локална болница.

0 Коментари

Остави коментари