Најдовски за тв 24: Македонија нема никаква корист од еден политички попис
Foto

Најдовски за тв 24: Македонија нема никаква корист од еден политички попис

Ицо Најдовски - Перин кој живее во Мелбурн во емисијата 24 анализа вели дека македонската заедница не е информирана дека има пописот и дека денеска започнал. Вели дека македонската заедница не е доволно едуцирана како да се попише онлајн.

„Македонија воопшто не водела сметка за нас во изминатите 30 години. Македонската заедница во Австралија е најголема, ние најмногу сме запоставени и деградирани.“ - речче Најдовски.

Тој смета дека Македонија нема никаква корист од еден политички попис и немма да може правилно да ги распореди сретствата од буџетот. Во Австралија вели, пописот е за австралискиот народ и тој овозможува преглед за австралискиот народ и нивните домови, одсносно дава насоки каде треба да се насочат буџетските сретства.

0 Коментари

Остави коментари