НАД 4.000 КОМПАНИИ ГОДИНАВА МОЖЕ ДА АПЛИЦИРААТ ЗА ФИНАНСИСКА ПОДДРШКА ОД ДРЖАВАТА ОД 70 МИЛИОНИ ЕВРА
Foto

НАД 4.000 КОМПАНИИ ГОДИНАВА МОЖЕ ДА АПЛИЦИРААТ ЗА ФИНАНСИСКА ПОДДРШКА ОД ДРЖАВАТА ОД 70 МИЛИОНИ ЕВРА

Повеќе од 4.000 компании до 1 август годинава ќе може да аплицираат за финансиска поддршка од државата. На располагање на компаниите се 70 милиони евра што треба да ги добијат до крајот на годинава. Компаниите треба прво да инвестираат, а потоа државата ќе им враќа дел од парите.

Со законските измени државна помош ќе може да добијат и компании од ИТ секторот, земјоделско преработувачки компании кои не користат средства од ИПАРД, трговски компании кои планираат да отворат производствени погони како и од градежнштвото. За да се зголеми бројот на компании владата ги олесни и критериумите.

 

0 Коментари

Остави коментари