На Нов Зеланд прв смртен случај по примена Фајзер вакцина
Foto

На Нов Зеланд прв смртен случај по примена Фајзер вакцина

Нов Зеланд денеска соопшти дека жена починала откако ја примила вакцината Фајзер против Ковид-19.

„Ова е прв случај во Нов Зеланд во кој смрт настапила во денови по вакцинацијата и се поврзува со вакцината на Фајзер против Ковид-19“, соопшти Министерството.

Независна комисија за следење на безбедноста на вакцините против Ковид-19 утврди дека смртта на жената се должи на миокардит, редок несакан ефект од вакцината на Фајзер против Ковид-19, соопшти Министерството за здравство. Според комисијата, миокардитот најверојатно бил предизвикан од вакцинацијата.

0 Коментари

Остави коментари