На неколку часа „паднаа“ серверите на Нетфликс
Foto

На неколку часа „паднаа“ серверите на Нетфликс

Серверите на Нетфликс не функционираа неколку часа, што предизвика прекин или застој на платформата за илјадници корисници во САД, Канада, Европа и Кина. По неколку часа проблемот беше отстранет од популарната платформа за „видео на барање“.

Прекинот на серверот на популарната платформа на барање беше голем проблем за многумина, особено затоа што е една од најпопуларните услуги за стриминг достапни овде.

OTT платформи како Нетфликс се поврзани на Интернет и користи масивни сервери за да ги пушти своите филмови во етерот за луѓето да проследуваат, што предизвикува густ сообраќај. Меѓутоа, ако еден од серверите или неговата мрежа не функционира или падне, сето тоа се урива и е речиси неупотреблива платформата за стриминг.

Повеќето корисници се жалеа за бавен или ограничен пристап до платформата.

Нетфликс засега не го коментираше прекинот на услугата.

0 Коментари

Остави коментари