Можни нови рестриктивни мерки за справување со ковид епидемијата
Foto

Можни нови рестриктивни мерки за справување со ковид епидемијата

Вирусот во моментов има широка инфекција, во постојана координација и комуникација сме и со епидемиолозите, остануваме да ја следиме ситуацијата и доколку е потребно да се дејствува со нови мерки тоа ќе го направиме, вели министерот Венко Филипче.

Од министерството за здравство велат дека низ државата има доволно кревети за хоспитализација на пациенти, но дека во престојниот период може да биде зголемена потребата од хоспитализации,

0 Коментари

Остави коментари