Mоже ли Владата да го убеди Брисел дека искрено се бори за правната држава?
Foto

Mоже ли Владата да го убеди Брисел дека искрено се бори за правната држава?

Македонија се наоѓа пред уште еден судбоносен датум, во октомври земјите членки ќе пресечат дали земјава ќе добие датум да ги почне долгоочекуваните преговори. Дали корупциските скандали и аферата „Рекет“ ќе ги поматат европските одлуки, може ли Владата да го убеди Брисел дека искрено се бори за правната држава. Од друга страна опозициската ВМРО-ДПМНЕ не олеснува, јавно се декларира, но дали навистина посакува европски успех кој ќе биде прокнижен на контото на Заев.

Наши вечерашни гости се министерот за надворешни работи, Никола Димитров кој ќе дебатира со потпретседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Александар Николовски.

0 Коментари

Остави коментари