Може ли да се очекува зголемена смртност од новиот сој на коронавирусот?
Foto

Може ли да се очекува зголемена смртност од новиот сој на коронавирусот?

Ситуацијата со вакцинацијата од коронавирус го окупира вниманието на јавноста. Возбудата e уште поголема откако надлежните вчера соопштија дека и кај нас е присутен Британскиот сој на коронавирус. Британскиот сој го има во Србија, Словенија. По што се разликува оваа мутација, овој сој на вирусот? Се распознава ли клинички, по симптомите? Може ли да се очекува зголемена смртност? 

Во 24 анализа дебатираа професор др. Никола Пановски микробиолог, проф.др. Нико Беќаровски интернист - клинички  токсиколог и Лирим Шабани директор на Агенцијата за лекови (МАЛМЕД)

0 Коментари

Остави коментари