Министерството за култура падна на тестот со годишната програма за финансирање на проекти од национален интерес
Foto

Министерството за култура падна на тестот со годишната програма за финансирање на проекти од национален интерес

Наместо фактор за обединување на различностите – фактор за длабока поделеност – по етнички клуч. Министерството за култура падна на тестот со годишната програма за финансирање на проекти од национален интерес. Додека зборуваме за евроинтерграции кои треба да донесат интеграција, дома се соочуваме со десинтеграција и поларизација. Колку е длaбока апатијата и кај гласачите на левицата и кај гласачите на десницата? Претсдателеските избори се ближат – каков треба да биде профилот на идниот татко на нацијата.

Дебатираат: Тихомир Јанчевски, професор, поет колумнист, Горазд Чаповски, основачот на групата „Мизар“, Агим Јонуз – колумнист, аналитичар, Сашо Тасевски, глумец.

0 Коментари

Остави коментари