Милчин: Македонија е конфедерација на арамиски гнезда
Foto

Милчин: Македонија е конфедерација на арамиски гнезда

Ако режисерот Владимир Милчин режира претстава за сегашната состојба во Македонија, тоа би било гротеска, со одвреме-навреме смеа, но со мачен впечаток на крај.

Вели дека македонските дела крпен живот, печалбари и арамиско гнездо ја дефинираат состојбата во која сме доведени.

Долгогодишниот граѓански активист во интервју за рсе вели дека Македонија не е едно арамиско гнездо, таа е конфедерација на арамиски гнезда. Од неисполнетите ветувања на владата, прво на ум му паѓа - „Нема правда, нема мир“...

0 Коментари

Остави коментари