Мерко: Во Струга нема дивоградби како во Охрид
Foto

Мерко: Во Струга нема дивоградби како во Охрид

Рамиз Мерко вели во Струга нема дивоградби како во Охрид, но акцискиот план предлага и тие што се  да се урнат до 2021 година. Да се донесе мораторум и нови урбанистички планови, да се острани големата дива депонија и да се мониторираат трските. За овие и уште десетина други точки утре ќе одлучуваат струшките советниците, кои најавуваат дека ќе дадат зелено светло но се скептици дека идниот период воопшто и ќе се постапи по споменатите одредби во планот.

0 Коментари

Остави коментари